Historijat

Firma Bracom d.o.o. osnovana je 1989.godine. Primarna djelatnost joj je bila trgovina, i to kancelarijskim i drugim materijalima. Od 2006. godine se počinje baviti prometom sportske i outdoor opreme, a kasnije i modnih čarapa, inovativnih proizvoda za depilaciju, te ekoloških proizvoda.

Firma Bracom danas broji tri maloprodajna objekta, a posjeduje i vlastitu proizvodnju asortimana kupaćih kostima Bracom Swimming. Takođe, prisutni smo na olimpijskim planinama Bjelašnica, Jahorina i Igman kroz vlastite ski & bike rentale, a na Bjelašnici vodimo i jednu od najrenomiranijih ski škola, Ski Head akademiju.

Generalni uvoznik i distributer

Bracom je generalni uvoznik i distributer za Bosnu i Hercegovinu Innamore ženskih čarapa, dječijeg Disney asortimana, Remove i Blenior proizvoda za depilaciju. Također, s pomenutim proizvodima za depilaciju radimo distribuciju i u ostalim zemljama regije – Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Kosovo, Srbija...

Osim ovih brendova, ekskluzivni smo uvoznici i distributeri za brendove Ecoegg i MICRO.

Naši kupci

Naši kupci su veliki trgovački lanci: DM Drogerie market, CM-cosmetic market, Bingo, Mercator, Didaco Shop, Fructa trade, Belamionix, Vimkop val d.o.o, Tropic d.o.o , AS Marketi, Oli Posušje, Pavić Livno, kao i veći broj sportskih i modnih radnji: Juventa Sport, Sport Vision, GMS Vitez, Box Doboj, Eurobico, Sky, ATMA, itd...

Lanci

U kozmetičkim lancima i velikim lancima trgovina zastupljeni smo s proizvodima za depilaciju Remove i Blenior, kao i sa ženskim čarapama Innamore i dječijim čarapama Disney, te muškim čarapama Head, kao i Ecoegg deterdžentima. U Alta Shopping Centru u Sarajevu je otvorena Dogo® radnja u kojoj se nalaze cipele i torbe, poznate po živopisnom i zabavnom dizajnu.

U velikim sportskim lancima smo zastupljeni s pomenutim sportskim brendovima, a prodaju vršimo i u našim maloprodajnim objektima i putem online shopa.